Bezplatné ocenenie

Rozhodli ste sa zdedenú nehnuteľnosť predať? Premýšľate, aký postup zvoliť, aby vás celý proces stál čo najmenej času a starostí? Zároveň by ste radi predali za čo najvyššiu cenu? Máme pre vás 3 užitočné tipy, s ktorými vykúzlite atraktívnu nehnuteľnosť s minimálnymi nákladmi.

Rekonštruovať pred predajom: Áno alebo nie?

Možno vám napadne, že by cenu bytu zvýšila poriadna rekonštrukcia, napríklad výmena obkladov a sanity v kúpeľni, modernejšia kuchyňa, či renovácia podláh. Našou radou je sa pri predaji zdedenej nehnuteľnosti do rozsiahlych a nákladných rekonštrukcií nepúšťať. Celý proces sa časovo natiahne a vo finále sa vám investícia ani nemusí vrátiť. Zároveň je smutnou realitou, že byty predražené neprimerane nákladnou a dizajnovo špecifickou rekonštrukciou dlho ostávajú v ponuke ako ležiaky a nakoniec sa často predajú pod cenu.

Nehnuteľnosť vysťahujte a vymaľujte

Prvým krokom pri príprave bytu je jeho kompletné vysťahovanie. Byty zariadené starším nábytkom a kobercami v inom ako súčasnom či nadčasovom dizajne na cene skôr strácajú, než získavajú. Následne byt vymaľujte, ideálne neutrálnou bielou. 

Zosvetlíte a rozžiarite priestor a vydenzifikujete steny. Samozrejmosťou je aj dôsledné upratanie priestoru. Dajte si takisto pozor na zápachy a prípadné neudržiavané, špinavé miesta. Vedia prakticky ihneď odradiť významnú časť záujemcov. 

Upratané a vymaľované? Je čas na home staging a realitku

Ak nás zavoláte do prázdneho a čerstvo vymaľovaného bytu, môžeme hneď začať s našou prácou. Pomôžeme vám s home stagingom, fotením, inzerciou aj samotnými prehliadkami. Samozrejmosťou je potom zastrešenie kompletného kúpno-predajného procesu. Vďaka home stagingu vykúzlime aj z jednoduchého priestoru domov, s ktorým sa budú vedieť záujemcovia stotožniť. Striedme dekorácie, vhodne zvolené farby textílií a doplnkov, to všetko dokáže vytvoriť z neosobnej a strohej nehnuteľnosti atraktívny a pohodlný priestor. 

Nehnuteľnosť samozrejme profesionálne nafotíme tak, aby záujemcov pritiahla a aby o nej získali dokonalý prehľad. Vieme, ako dobre predať. A celý proces zastrešíme aj pre vás.

Úvodná fotografia: CDC na Unplash

LEGACY

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Realitná kancelária LEGACY sa špecializuje na sprostredkovanie predaja, kúpy a prenájmu rezidenčných nehnuteľností v Bratislave a okolí. Dlhoročnou praxou sme získali cenné skúsenosti, z ktorých profitujú hlavne naši klienti, ktorí nám prejavujú dôveru tým, že sa na nás pravidelne obracajú. Niet väčšej odmeny pre realitného makléra ako kvalitná referencia od spokojného klienta. Ďakujeme za dôveru.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.