Zariadenie interiéru svojpomocne. Smelo do toho

Zverejnené


Zariaďovanie bytu alebo domu je riadna fuška, čo poviete? V dnešnej dobe ešte o to väčšia, že máme nekonečné množstvo možností. Toľko tvarov, farieb, látok, dizajnov. Ktorým smerom sa ubrať, aby bol náš domov útulný, nadčasový, zladený, funkčný, aby sme v ňom mali pocit domova, ale aby sa aspoň trochu páčil aj návštevám, ktoré k nám občas zavítajú. 

Toľko požiadaviek v jednej izbe. Zdá sa to občas nemožné. Tu sa otvára priestor na otázku. Idem si zohnať dizajnéra alebo to zvládnem sám a ušetrené financie investujem do kvalitnejších kúskov? Najčastejšie je to totiž otázkou financií, lebo, povedzme si pravdu, kto z nás by nechcel spolupracovať s uznávaným dizajnérom, ktorého dokonalý rukopis badať v každom kúte interiéru. 

Zdroj obrázka: Freepik

Pozrime sa teraz na prípad, kedy nie je dostatok financií na študovanú a skúsenú posilu. Je len na vás, ako bude váš domov vo finále vyzerať a ako sa v ňom budete cítiť. Je nevyhnutné si hneď v úvode urobiť jasno v tom, aké materiály, štýl a farby sa vám páčia. Vyčleňte si rozpočet na jednotlivé izby a vytvorte si škálu farieb a materiálov, ktoré vo vás vyvolávajú pocit domova. 

Nezabudnite myslieť na funkčnosť. Potom sa pustite do zariaďovania, izba po izbe a snažte sa vyberať nábytok a doplnky vo vopred dohodnutých farbách. Treba sa pritom vyzbrojiť poriadnou dávkou trpezlivosti, lebo na ten pravý kúsok si občas počkáte. Dôležité je nezanedbať výber kľúčových kúskov (gauč, kuchyňa, obkladačky v kúpeľni), ktoré len tak ľahko nenahradíte. 

Doplnky, ktoré celkový dojem dotvárajú, sú samozrejme rovnako kľúčové, nie je však taký problém ich vymeniť, alebo sezónne obmieňať. Verím tomu, že nemáte čo pokaziť. Určite to dokonalé nebude, ale bude sa to páčiť vám a to je to najdôležitejšie. Veď v konečnom dôsledku, vy budete v tom dome žiť, názor ostatných si môžete vypočuť, ale konečné rozhodnutie je len na vás. Tak hor sa do toho. Zvládnete to ;)

PREDAJ

Prakticky riešený 3-izbový rodinný dom v Ivanke pri Dunaji

Poľovnícka, Ivanka pri Dunaji

90 m²
304 m²
3 izby
3D
Zistiť viac

305 000 €

PREDAJ

NOVINKA v PONUKE!!! 4-izbová novostavba v štandarde

Ekoosada, Veľké Úľany

206 m²
4 izby
Zistiť viac

195 000 €

PREDAJ

Stavebný pozemok v Rusovciach

Rusovce, Bratislava - Rusovce

630 m²
230V
áno
Zistiť viac

Cena dohodou

PREDAJ

Rodinný dom na rekonštrukciu za cenu znaleckého posudku.

Bernolákovská, Ivanka pri Dunaji

188 m²
223 m²
4 izby
Zistiť viac

125 000 €

PREDAJ

Predaj útulného 5 izbového rodinného domu

Dunajská Lužná

5 izieb
Zistiť viac

317 000 €

PREDAJ

Rodinný dom pred rekonštrukciou pre náročného klienta

Kapitána Jaroša, Pezinok

341 m²
614 m²
7 izieb
3D
Zistiť viac

-