Jesenný dizajnový interiér: Aké farby zvoliť?

Zverejnené


Po slnečnom a príjemne teplom babom lete je čas na zababušenie sa do deky s hrnčekom teplého kakaa, dobrou knihou či obľúbeným seriálom. Sadnite si do pohodlného kresla a nechajte sa unášať jesennou atmosférou vášho príbytku. Prinášame pár tipov, s ktorými jednoducho vykúzlite jesenný look aj u vás doma.

Prírodné zemité farby a materiály: tmavozelená, hnedá, oranžová či béžová

Teplé zemité tóny kontrastujú so sychravým a chladným počasím. Zároveň odzrkadľujú prírodnú farebnosť lístia či jesenných kvetov. Využite pri dekorovaní interiéru tieto farby napríklad pri textíliách či dekoráciách. Jednoduchú vázu doplňte jesennými kvetmi alebo vetvičkami s jarabinami, do sklenenej misky vložte pár gaštanov, orechov či rozdrobených suchých lístkov.

Zdroj: Sarah Boudreau na Unsplash

Kúzelná zlatá: kráľovná elegantnej jesene

Metalické farby dodávajú interiéru šmrnc. Zlatá je medzi nimi pri jesenných dekoroch voľbou číslo jedna. V miestnostiach pracujúcich s tmavými odtieňmi rozžiari priestor a dodá nádych luxusu. Výborne vyzerá na rámoch zrkadiel a fotografií, ale aj na detailoch nábytku ako napríklad nohy kresla alebo úchytky skriniek. Dobre sa kombinuje prakticky s akoukoľvek jesennou farbou, výnimočne krásne ale ukáže s modrou, vínovočervenou alebo morskou zelenou.

Devon Janse van Rensburg na Unsplash

Keď žltá, tak medová, horčicová alebo okrová

Trendová žltá zažiari ako v móde, tak aj v interiérovom dizajne. Izbu vám nielen vizuálne oteplí, ale prinesie aj trochu svetla do tlmených farieb.

Zdroj: You X Ventures na Unsplash

Okrem dekoračných vankúšov, závesov či čalúnených častí nábytku, môžete s touto farbou efektne pracovať aj pri kontrastnom dekorovaní tmavej modrej či smaragdovej. Pekne ukáže aj na jednotlivých malých doplnkoch, dekoráciách vo váze, miske alebo pri viazaní jesenných kytíc.

Zdroj: Kari Shea na Unsplash

Nebojte sa červenej: jablká, sušené kvety či šípky k jeseni patria

Aj keď si veľa ľudí spája červenú farbu hlavne s Vianocami, aj na jeseň má jej energia svoje miesto. Červená je určená hlavne pre solitéry: výrazné kreslo či pohovku alebo dominantnú vázu.

Zdroj: Deborah Cortelazzi na Unsplash

Jeseň však ponúka množstvo červených plodov, ktorými tak môžete ozvláštniť farebne neutrálny interiér alebo doplniť ostatné zemité jesenné farby.

Zdroj: Marina Khrapova na Unsplash

Nádherne sa červená farba vyníma na podklade kráľovskej modrej. Kombinácia, ktorá upúta na prvý pohľad. Ak máte v interiéri takúto modrú, nebojte sa červenej, nemáte čo pokaziť.

Zdroj: Hans Vivek na Unsplash

Jesenný interiér si pýta hrejivé, iskrivé farby. Zohrieva vizuálne priestor a zútulňuje atmosféru. So skracovaním dní ide ruka v ruke potreba umelého svietenia. Podporte jesenné farby ako je okrová, zelená, oranžová či hnedá aj žltým mäkkým svetlom zo sviečok alebo viacerých lampičiek v miestnosti. Miestnosť bude pôsobiť ako zaliata svetlom z krbu. A teraz už len zahryznúť sa do jablka, popíjať horúci šípkový čaj a unášať sa vôňou pečených gaštanov. Užite si jeseň v teple svojho domova.

 

Potrebujete pomôcť s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti?

Kontaktuje nás na čísle: 0905 229 445

PREDAJ

Nadštandardná novostavba s tepelným čerpadlom-TREBA VIDIEŤ!!!

Záleská, Ivanka pri Dunaji

132 m²
510 m²
4 izby
3D
Zistiť viac

info v RK

PREDAJ

Rodinný dom v obľúbenej lokalite Malinovo - Tri vody I.

MalinovoTri vody I., Malinovo

514 m²
514 m²
4 izby
3D
Zistiť viac

270 000 €

PREDAJ

Jedinečný 3 izbový byt na Pečnianskej

Pečnianska, Bratislava - Dvory

72 m²
3 izby
Zistiť viac

189 990 €

PREDAJ

Nadštandardný stavebný pozemok s možnosťou okamžitej výstavby…

Kondrótova, Bernolákovo

1 109 m²
230/400V
áno
optika
Zistiť viac

320 €/m²

PREDAJ

Predaj útulného 5 izbového rodinného domu

Dunajská Lužná

5 izieb
Zistiť viac

339 000 €