Hľadáte byt v Bratislave za dobrú cenu? Urobili sme cenový prieskum za vás!

Zverejnené


Potrebujete kúpiť väčší byt pre rozrastajúcu sa rodinu? Zvažujete kúpu investičného bytu na prenájom? Sťahujete sa do Bratislavy za prácou a hľadáte dostupné štartovacie bývanie? Zmonitorovali sme aktuálnu realitnú situáciu a na vzorke 1065 bratislavských bytov sme zisťovali, s akými cenami v tomto období môžete počítať.

Zamerali sme sa na priemerné a následne aj minimálne ceny všetkých bytov, ktoré boli aktuálne v ponuke (júl 2020) a to z hľadiska ceny za bytovú jednotku aj za meter štvorcový.

Ceny bytov v Bratislave: v priemere 190.000 € za byt a 2.800 € za m²

Priemerné ceny za bytovú jednotku sa pohybujú v rozmedzí od 140.000 € do 315.000 €. Najdrahšie byty (a to s výrazným náskokom) sú neprekvapivo v Starom mestenajnižšie priemerné ceny za byt hľadajte v mestských častiach ako Devínska Nová Ves či Podunajské Biskupice.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

Cena za meter štvorcový predávaných bytov sa v priemere pohybuje od 2.260 € vo VrakuniPodunajských Biskupiciach až po skoro 4.000 € v Starom meste, pričom hodnota celobratislavského priemeru je 2.800 € za m². Nad cenovou hladinou 3.000 € / m² ešte nájdete byty v bratislavskom Novom meste a Ružinove. Hodnote celomestského priemeru sa z druhej strany približujú ceny v  Dúbravke, Karlovej Vsi a Rači.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

Najlacnejší byt v Bratislave kúpite už od 55.000 €

Ak vás zaujíma úplne najlacnejšie možné riešenie, pripravili sme pre vás aj prehľad dostupných bytov s najnižšou cenou. Túto najnižšiu cenu sme počítali ako priemer troch najlacnejších bytových ponúk v konkrétnej mestskej časti, eliminovali sme tak prípadné cenové extrémy ojedinelých neštandardných bytov. Pod 100.000 € viete kúpiť byt až v 9 mestských častiach. Ak nutne potrebujete byt v centre mesta, nájdete najlacnejší už od cca 122.000 €. Väčšinou ide o byty jednoizbové alebo čisto garsónky s nízko metrážnou výmerou alebo neštandardným riešením.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

Pokiaľ ide o najnižšiu cenu za meter štvorcový, pohybuje sa od hodnoty cca 1.300 €. Treba si však uvedomiť, že najnižšia cena za m² väčšinou prislúcha k väčšiemu bytu. Vo všeobecnosti totiž platí, že čím väčší byt je, tým nižšia je cena za meter štvorcový. Bolo by teda chybou hľadať byt, ktorého cenu ste vypočítali ako súčin najnižšej ceny za m² a výmery priemerného jednoizbového bytu.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

V ďalších článkoch sa spolu pozrieme na to, ako sa pohybujú ceny bytov v Bratislave v súvislosti s ich výmerou a počtom izieb.

Poznámka: Analyzovali sme ceny 1065 bratislavských bytov, ktoré boli v ponuke k polovici júla 2020 na portáli Nehnutelnosti.sk. Pre väčšinu mestských častí bol dostupný relevantný počet ponúk na vytváranie záverov s výnimkou mestskej časti Devín, ktorú sme z týchto dôvodov nezahrnuli do štatistík. Portál nehnuteľnosti.sk vedie mestské časti Petržalka, Rusovce a Jarovce ako jednu mestskú časť. V našej analýze sú preto tieto časti tiež spojené do jedného celku a reprezentujú tak celú Bratislavu V.

 

Potrebujete pomôcť s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti?

Kontaktuje nás na čísle: 0905 229 445

PREDAJ

Prakticky riešený 3-izbový rodinný dom v Ivanke pri Dunaji

Poľovnícka, Ivanka pri Dunaji

90 m²
304 m²
3 izby
3D
Zistiť viac

305 000 €

PREDAJ

NOVINKA v PONUKE!!! 4-izbová novostavba v štandarde

Ekoosada, Veľké Úľany

206 m²
4 izby
Zistiť viac

195 000 €

PREDAJ

Stavebný pozemok v Rusovciach

Rusovce, Bratislava - Rusovce

630 m²
230V
áno
Zistiť viac

Cena dohodou

PREDAJ

Rodinný dom na rekonštrukciu za cenu znaleckého posudku.

Bernolákovská, Ivanka pri Dunaji

188 m²
223 m²
4 izby
Zistiť viac

125 000 €

PREDAJ

Predaj útulného 5 izbového rodinného domu

Dunajská Lužná

5 izieb
Zistiť viac

317 000 €

PREDAJ

Rodinný dom pred rekonštrukciou pre náročného klienta

Kapitána Jaroša, Pezinok

341 m²
614 m²
7 izieb
3D
Zistiť viac

-