Bezplatné ocenenie

V Škandinávii preferované, u nás stále v pozícii alternatívy. Drevostavby na Slovensku sú stále obľúbenejšie a ich popularita rastie. V priebehu minulých storočí sa od drevených domov v našich krajinách upustilo kvôli požiarom. Moderné drevostavby sú však výsledkom práce špecializovaných a skúsených odborníkov, sú preto proti požiarom zabezpečené. Zároveň vám takýto typ bývania poskytuje plnú štýlovú, nízkoenergetickú a zdravú alternatívu k murovanému domu.

Rýchlosť výstavby drevodomu: Bývate už o pár mesiacov 

V porovnaní s murovaným domom je drevostavba výhodná z hľadiska rýchlosti, za akú môžete vo vašom novom dome bývať. Vďaka použitým materiálom nie je stavba dreveného domu viazaná na počasie, ročné obdobie a nie je potrebné čakať na tzv. sadnutie materiálov. Pri výstavbe dreveného domu v porovnaní s domom murovaným nedochádza k mokrým procesom výstavby, všetko prebieha tzv. suchou cestou.  

Zároveň ušetríte vďaka tomu, že väčšina drevostavieb je konštruovaná ako stavebnica, nie je teda potrebné zložité zabezpečenie a vybavenie stavebného miesta. Ušetríte tak nielen čas, ale aj peniaze. Od vášho záväzného rozhodnutia pre takýto typ domu až po finálne nasťahovanie môžete počítať s dobou približne od 3 mesiacov.  

Prírodné materiály drevostavieb: Zdravé bývanie aj ekológia

Pod pojmom drevostavby myslíme jednak zrubové domy z opracovanej drevenej guľatiny, ale aj už spomínané stavby z prefabrikovaných drevených konštrukcií. Izolácie sú v zrubovom type domu riešené čisto prírodnými materiálmi, napríklad ovčou vlnou alebo ľanovou izoláciou. To vám celkovo umožní bývanie v súlade s prírodou a umožní domu lepšiu reguláciu vlhkosti a priepustnosti pár.  Po skončení životnosti vášho domu materiály, z ktorých je vyrobený môžete zrecyklovať alebo využiť bloky, ktoré sú v dobrej kondícii pri inej stavbe.

Izolačné vlastnosti sú však o niečo nižšie než v prípade prefabrikovaných drevostavbových konštrukcií. Tie bývajú zateplené minerálnymi izoláciami a zároveň vzduchotesne uzavreté špeciálnymi fóliami. V takomto type domov bez problémov dosiahnete vysokú energetickú úspornosť. Zdravšie bývanie zabezpečuje v porovnaní s murovaným domom aj nižšia prašnosť a pri správne zvolenej vzduchotechnike aj zdravá klíma.

Pokiaľ ide o vykurovanie a tepelný komfort, základom je práve použitá izolácia. Drevostavby vďaka svojej konštrukcii a izolácii často spadajú do kategórie nízkoenergetických stavieb. Najlepšou voľbou je, ak pri vykurovaní využijete kombináciu viacerých tepelných zdrojov, čo vám umožní ešte lepšie zefektívniť vaše náklady. Výbornou voľbou je podlahové kúrenie, ktoré doplníte v prípade potreby o krbové alebo kachľové kúrenie.

LEGACY

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Realitná kancelária LEGACY sa špecializuje na sprostredkovanie predaja, kúpy a prenájmu rezidenčných nehnuteľností v Bratislave a okolí. Dlhoročnou praxou sme získali cenné skúsenosti, z ktorých profitujú hlavne naši klienti, ktorí nám prejavujú dôveru tým, že sa na nás pravidelne obracajú. Niet väčšej odmeny pre realitného makléra ako kvalitná referencia od spokojného klienta. Ďakujeme za dôveru.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.