Čo získate predajom nehnuteľnosti prostredníctvom realitnej kancelárie?

Zverejnené


Ak ste sa rozhodli pre predaj bytu alebo domu, pravdepodobne uvažujete, či sa vám viac oplatí predávať svojpomocne, alebo bude lepšie osloviť realitnú kanceláriu. Pripravili sme pre vás niekoľko argumentov, ktoré vás presvedčia o tom, že zverenie kúpnopredajnej realitnej transakcie profesionálom je dobrý nápad.

Zdroj: Freepik.com

Ušetríte čas. More času.

Predaj nehnuteľnosti stojí veľa času. Na prípravách, inzercii, prehliadkach aj samotnom predajnom procese. Ak sa rozhodnete pre predaj po vlastnej osi, počítajte približne s jednou až dvoma desiatkami hodín vášho voľného času týždenne, ktoré budete venovať len tejto jednej veci. Bude totiž nutné byt či dom pripraviť.

Budete opravovať malé nedostatky, dôsledne upratovať a s ohľadom na zvýšenie atraktivity vašej ponuky aj zháňať home stagingové služby, či pokúšať sa sami o dizajnovú úpravu. Budete fotiť, inzerovať na rôznych portáloch, odpovedať na emaily a telefonáty (z ktorých drvivá väčšina bude práve od realitných maklérov) a absolvujete množstvo prehliadok s neistým výsledkom. Ak sa dohodnete, príde na rad zháňanie právnika, obiehanie úradných a bankových inštitúcií, orientovanie sa v povinnostiach a nutných náležitostiach celého procesu.

Zdroj: Sonnie Hiles na Unsplash

Zverte predaj vašej nehnuteľnosti realitnej kancelárii a množstvo týchto neefektívnych procesov za vás spracujeme tak, aby sme vám ušetrili čas. Zistíme vaše potreby a preferencie. Poradíme vám v predajnej stratégii aj stanovení ceny. Spracujeme atraktívny inzerát a starostlivo vyfiltrujeme solídnych a serióznych záujemcov. Budeme vám oporou pri obhliadkach aj následných právnych krokoch. S nami skrátka na nič pri predaji nezabudnete a môžete sa spoľahnúť, že všetko prebehne hladko a prípadné zádrhely vyriešime k vašej spokojnosti.

Predáte za optimálnu cenu a za optimálny čas.

Najčastejšou chybou pri samopredaji nehnuteľnosti je zvolenie neprimeranej ceny. Stretávame sa síce aj s tým, že si predávajúci vypýta menej, ako by mohol, ale oveľa častejšou chybou je stanovenie neúmerne vysokej ceny. Pri príliš nízkej cene sa pripravíte o peniaze tzv. cenou ušlej príležitosti. Nehnuteľnosť sa síce predá veľmi rýchlo, nebýva výnimkou ani dohoda o predaji doslova v priebehu niekoľkých hodín od zverejnenia inzerátu, ale finančný obnos, ktorý takto získate, mohol byť vyšší.

V prípade stanovenia neprimerane vysokej ceny riskujete, že sa z vašej ponuky stane ležiak. Nehnuteľnosť, ktorá na realitných inzertných portáloch visí príliš dlho, je podozrivá a neatraktívna. Roztáča sa tak špirála znižovania ceny na strane predávajúceho a znižovania dôvery v ponuku na strane záujemcov. Vo finále predávate nehnuteľnosť za oveľa nižšiu cenu, než ste pôvodne dúfali.

Zdroj: Freepik.com

Spoľahnite sa pri predaji na nás a cenu nehnuteľnosti vám pomôžeme stanoviť tak, aby bola optimálnou z hľadiska postavenia na realitnom trhu aj kúpnej sily vo vašom regióne. Je našou prácou sledovať vývoj cien realít v konkrétnom geografickom rámci.  Neraz sme svedkami situácie, že sa nehnuteľnosť predá za o niekoľko percent nižšiu cenu, ako bola inzerovaná. Nechajte si poradiť v realitnom ohodnotení a predáte v adekvátnom časovom horizonte za najlepšiu možnú cenu.

Získate viac záujemcov vďaka profesionálnej propagácii

Nemusíte si robiť starosti s tým, ako byt či dom pripraviť na fotenie či prehliadky. Spolupracujeme s profesionálmi v oblasti home stagingu a vašu nehnuteľnosť pripravíme a nafotíme tak, aby už v náhľade inzerátu zaujala s výrazným náskokom. Inzerát podporíme technickým aj 3D pôdorysom. Samozrejmosťou sa stáva video prehliadka, vďaka ktorej získajú záujemcovia lepšiu predstavu o proporciách a dispozícii priestorov.

Zdroj: Freepik.com

 

Potrebujete pomôcť s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti?

Kontaktuje nás na čísle: 0905 229 445

PREDAJ

Stavebný pozemok v Rusovciach

Rusovce, Bratislava - Rusovce

630 m²
230V
áno
Zistiť viac

Cena dohodou

PREDAJ

Rodinný dom na rekonštrukciu za cenu znaleckého posudku.

Bernolákovská, Ivanka pri Dunaji

188 m²
223 m²
4 izby
Zistiť viac

125 000 €

PREDAJ

Predaj útulného 5 izbového rodinného domu

Dunajská Lužná

5 izieb
Zistiť viac

317 000 €

PREDAJ

Rodinný dom pred rekonštrukciou pre náročného klienta

Kapitána Jaroša, Pezinok

341 m²
614 m²
7 izieb
3D
Zistiť viac

-

PREDAJ

Jedinečný 3 izbový byt na Pečnianskej

Pečnianska, Bratislava - Dvory

72 m²
3 izby
Zistiť viac

184 990 €

PREDAJ

Rodinný dom v obľúbenej lokalite Malinovo - Tri vody I.

MalinovoTri vody I., Malinovo

514 m²
514 m²
4 izby
3D
Zistiť viac

270 000 €