Bezplatné ocenenie

Potrebujete kúpiť väčší byt pre rozrastajúcu sa rodinu? Zvažujete kúpu investičného bytu na prenájom? Sťahujete sa do Bratislavy za prácou a hľadáte dostupné štartovacie bývanie? Zmonitorovali sme aktuálnu realitnú situáciu a na vzorke 1065 bratislavských bytov sme zisťovali, s akými cenami v tomto období môžete počítať.

Zamerali sme sa na priemerné a následne aj minimálne ceny všetkých bytov, ktoré boli aktuálne v ponuke (júl 2020) a to z hľadiska ceny za bytovú jednotku aj za meter štvorcový.

Ceny bytov v Bratislave: v priemere 190.000 € za byt a 2.800 € za m²

Priemerné ceny za bytovú jednotku sa pohybujú v rozmedzí od 140.000 € do 315.000 €. Najdrahšie byty (a to s výrazným náskokom) sú neprekvapivo v Starom mestenajnižšie priemerné ceny za byt hľadajte v mestských častiach ako Devínska Nová Ves či Podunajské Biskupice.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

Cena za meter štvorcový predávaných bytov sa v priemere pohybuje od 2.260 € vo VrakuniPodunajských Biskupiciach až po skoro 4.000 € v Starom meste, pričom hodnota celobratislavského priemeru je 2.800 € za m². Nad cenovou hladinou 3.000 € / m² ešte nájdete byty v bratislavskom Novom meste a Ružinove. Hodnote celomestského priemeru sa z druhej strany približujú ceny v Dúbravke, Karlovej Vsi a Rači.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

Najlacnejší byt v Bratislave kúpite už od 55.000 €

Ak vás zaujíma úplne najlacnejšie možné riešenie, pripravili sme pre vás aj prehľad dostupných bytov s najnižšou cenou. Túto najnižšiu cenu sme počítali ako priemer troch najlacnejších bytových ponúk v konkrétnej mestskej časti, eliminovali sme tak prípadné cenové extrémy ojedinelých neštandardných bytov. Pod 100.000 € viete kúpiť byt až v 9 mestských častiach. Ak nutne potrebujete byt v centre mesta, nájdete najlacnejší už od cca 122.000 €. Väčšinou ide o byty jednoizbové alebo čisto garsónky s nízko metrážnou výmerou alebo neštandardným riešením.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

Pokiaľ ide o najnižšiu cenu za meter štvorcový, pohybuje sa od hodnoty cca 1.300 €. Treba si však uvedomiť, že najnižšia cena za m² väčšinou prislúcha k väčšiemu bytu. Vo všeobecnosti totiž platí, že čím väčší byt je, tým nižšia je cena za meter štvorcový. Bolo by teda chybou hľadať byt, ktorého cenu ste vypočítali ako súčin najnižšej ceny za m² a výmery priemerného jednoizbového bytu.

Zdroj dát: nehnutelnosti.sk

V ďalších článkoch sa spolu pozrieme na to, ako sa pohybujú ceny bytov v Bratislave v súvislosti s ich výmerou a počtom izieb.

Poznámka: Analyzovali sme ceny 1065 bratislavských bytov, ktoré boli v ponuke k polovici júla 2020 na portáli Nehnutelnosti.sk. Pre väčšinu mestských častí bol dostupný relevantný počet ponúk na vytváranie záverov s výnimkou mestskej časti Devín, ktorú sme z týchto dôvodov nezahrnuli do štatistík. Portál nehnuteľnosti.sk vedie mestské časti Petržalka, Rusovce a Jarovce ako jednu mestskú časť. V našej analýze sú preto tieto časti tiež spojené do jedného celku a reprezentujú tak celú Bratislavu V.

 

Potrebujete pomôcť s predajom alebo kúpou nehnuteľnosti?

Kontaktuje nás na čísle: 0905 229 445

LEGACY

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Realitná kancelária LEGACY sa špecializuje na sprostredkovanie predaja, kúpy a prenájmu rezidenčných nehnuteľností v Bratislave a okolí. Dlhoročnou praxou sme získali cenné skúsenosti, z ktorých profitujú hlavne naši klienti, ktorí nám prejavujú dôveru tým, že sa na nás pravidelne obracajú. Niet väčšej odmeny pre realitného makléra ako kvalitná referencia od spokojného klienta. Ďakujeme za dôveru.

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.